Hoeveel personen nodig je uit voor een 21 diner?

Voor een 21 diner wil je uiteraard zoveel mogelijk mensen uitnodigen. Je hebt geïnvesteerd in een mooi feestpakket dat bij je thema past en dit wil je met zoveel mensen delen! Toch moet je ook op de kosten letten, aangezien deze flink kunnen oplopen. Hoeveel mensen moet je dan uitnodigen voor een 21 diner zonder dat je meteen failliet gaat? Dat is uiteraard sterk afhankelijk van je persoonlijke situatie. Maar wij zetten een aantal handvaten voor je neer, zodat je niet voor verrassingen komt te staan tijdens het plannen.

Het versturen van de uitnodiging

Zonder uitnodiging 21 diner gasten verleiden om te komen, dat gaat natuurlijk niet lukken. Je zult dus hoe dan ook uitnodigingen voor je feest moeten versturen. En dat hoeft niet erg te zijn, maar kan juist ook heel leuk zijn.

Uitnodigingen kun je allemaal versturen per post, maar je kunt eventueel ook wat kosten besparen door deze bijvoorbeeld via social media te sturen. Zo druk je de kosten van zowel een uitnodiging ontwerpen, als het verzenden van al die uitnodigingen. Het nadeel is uiteraard wel dat je geen fysieke uitnodiging met een gaaf ontwerp hebt dat aansluit bij je thema. Dit kun je ook gewoon virtueel ontwerpen, maar het is toch nét anders. Bij het versturen van de uitnodigingen weet je precies hoeveel mensen er gaan komen. De kans bestaat dat mensen voor persoonlijke redenen moeten afhaken, maar dit is dus de maximale hoeveelheid personen waar je rekening mee moet houden. Hier kun je dan ook de rest van de kosten op baseren.

En vergeet niet dat die uitnodigingen uiteindelijk ook weer wat “opleveren”. Naast gezelligheid kun je natuurlijk ook cadeaus verwachten. Inspiratie nodig voor wat je kunt vragen? Kijk eens bij onze 21 diner cadeaus tips!

Waar ga je eten?

Veel mensen kiezen voor een 21 diner bij een leuk restaurant, maar hierdoor kunnen de kosten flink oplopen. Thuis een 21 diner organiseren drukt de kosten én je kunt zelf het menu samenstellen. Schakel de hulp in van je ouders en maak een onvergetelijk 21 diner bij je thuis! Het voordeel hiervan is dat dit aanzienlijk goedkoper is, waardoor je meer eten krijgt voor minder. Maak je je zorgen over de ruimte? Dan is het eventueel slim om een party tent te huren voor in de tuin. Zo hoeft niet iedereen zich in de woonkamer te proppen en kun je zelfs kiezen om lekker te barbecueën! Heb je thuis niet genoeg ruimte? Een zaaltje huren in het lokale buurthuis is ook een goedkope optie. Zo bespaar je wat kosten en heb je toch een flinke ruimte om in te feesten.

Hoe ziet het menu eruit?

Het menu zal waarschijnlijk de grootste kostenpost zijn. Daarnaast moet je ook flink puzzelen met de gerechten, aangezien niet iedereen alles lekker vindt. Wij raden je daarom aan om te kiezen voor meerdere kleine gerechtjes per gang. Zo heeft iedereen wat lekkers en hoef je je hier minder zorgen om te maken.

Om de kosten te drukken, is het slim om thuis zelf het eten voor te bereiden. Schakel daarnaast vooral de hulp in van je ouders. Vaak helpen zij graag mee om je 21 diner onvergetelijk te maken.

Qua drank zul je ook moeten passen en meten. Hier kunnen de kosten al snel hoog oplopen. Kies daarom voor de wat goedkopere merken. Je hoeft niet per se flessen Grey Goose in te slaan als je wodka wilt! Kies voor een goedkoper merk als Esbjaerg of Eristoff. Dit kun je toepassen op alle soorten dranken. Vooral als deze vaak gemixt worden zoals wodka.

5 tips om de kosten voor je 21 diner laag te houden

  1. Bestel je drank online en zoek naar goede deals. Vaak vind je online afgeprijsde artikelen waardoor je flink wat geld kunt besparen tegenover een bezoekje aan de lokale slijterij. 
  2. Vraag of je vrienden allemaal zelf wat lekkers meenemen. Dat hoeft niet uitgebreid te zijn, maar zo bespaar je net wat meer kosten en wordt het eten nog gevarieerder. 
  3. Vermijd het huren van luxe locaties. Het belangrijkste is dat je met je vrienden en/of familie bent. Het ouderlijk huis of een lokaal zaaltje in het buurthuis is daarom perfect en bespaart een hoop onnodige kosten. 
  4. Wees efficiënt met het maken van je menu. Dit doe je door gerechten te kiezen die bij het brede publiek in de smaak vallen. Escargots zijn dan misschien wel de favoriet van jou en je beste vriend(in), maar waarschijnlijk staat niet iedereen te springen om een bordje met slakken!
  5. Schakel de hulp in van je ouders! Grote kans dat je ouders graag betrokken zijn bij het organiseren van je 21 diner. Neem dit dan ook met beide handen aan! Als je geluk hebt, helpen je ouders je ook financieel een beetje om het feestje nóg leuker te maken!

Inhoudsopgave