Wat doen ouders bij het 21 diner?

Een 21 diner organiseren is makkelijker gezegd dan gedaan. Waarschijnlijk heb je weinig ervaring met het organiseren van grote feestjes (of juist wel!), maar je ouders kunnen je hierbij hopelijk helpen! Vaak wordt het 21 diner dan ook gehouden in het ouderlijk huis. Maar wat kun je verwachten van de ouderlijke unit? Dat gaan wij op deze pagina bespreken.

Het maken van de uitnodiging + versturing

Tegenwoordig maken wij bijna geen gebruik meer van briefpost en schrijven wij überhaupt bijna niks meer op. Dan is het handig om mensen van de oude garde bij de hand te hebben die je kunnen helpen met het maken van flitsende uitnodigingen.

Je kunt dit ook helemaal overlaten aan je ouders, zodat het ook voor jou een verrassing blijft als je het aandurft. Uiteraard moet je dan zelf aangeven wat je verwacht van de uitnodiging en dat deze wel moet overeenkomen met het thema van het feestje.

Het menu

Moeder- en/of vaderlief hebben vast wat culinaire kennis om je te helpen bij het samenstellen van je 21 diner menu. Uiteraard mogen ouderlijke specialiteiten hier niet ontbreken. Maakt je moeder een fantastische worteltaart of is je vader de beste grillmeester die je kent? Gebruik de kook skills van je ouders dan zeker!

Maak een lijstje met je favoriete gerechten van je ouders. Als je niet kan kiezen, maak dan kleinere porties zodat jij en je vrienden nog steeds van al het lekkers kunnen genieten. Op deze manier vermijd je ook dat andere mensen bepaalde gerechten niet willen of kunnen eten.

Bedenk een passend thema

Je ouders hebben vast ook input wanneer het gaat om het bedenken van een thema. Betrek je ouders hier dan ook zeker bij. Wellicht hebben zij nog wat retro items liggen die perfect bij een 70’s party passen! Gebruik de kennis van je ouders om te kijken welk thema het leukst en het meest praktisch is.

Speech

Een leuke speech van je ouders mag natuurlijk niet ontbreken tijdens het 21 diner. Zij hebben waarschijnlijk een aantal leuke anekdotes die zelfs je beste vrienden nog nooit gehoord hebben. Je ouders kunnen bijvoorbeeld openen met een mooie speech om zo andere mensen de kans te geven om ook wat te zeggen. Een speech van de jarige mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Hulp met de gastenlijst

Vooral als je het 21 feestje in het ouderlijk huis gaat houden, is het belangrijk om te overleggen met je ouders hoeveel mensen kunnen komen. Je wilt niet dat iedereen op elkaar moet gaan zitten; het moet wel comfortabel blijven! Uiteraard weet jij precies welke vrienden je wilt uitnodigen, maar wellicht wil je ook wat familieleden uitnodigen. Ook hier kunnen je ouders je bij helpen, zodat je bepaalde familieleden niet vergeet (als je familie wilt uitnodigen natuurlijk!).

Tip voor de ouders

Als tip voor de ouders willen we meegeven om de jongeren vooral lekker hun gang te laten gaan (mits het niet té gek wordt uiteraard!). De drank zal zonder twijfel vloeien, maar dat is toch wel de norm tijdens een groot feestje. We raden je aan om van tevoren breekbare beeldjes en dergelijke wel ergens anders te plaatsen. Zo hoef je je minder zorgen te maken om eventuele ongelukjes.

Inhoudsopgave