Uitnodiging versturen

Lijste van genodigden opstellen

21 Diner uitnodiging

Heb jij het plan om over een tijdje een 21 diner te geven om jouw 21e verjaardag te vieren? Dan moet je natuurlijk ook een uitnodiging hebben om jouw gasten te laten weten waar of wanneer het feestje is. Op deze pagina beantwoorden we daarover een aantal vragen. Daarnaast staan er onderaan deze pagina een aantal voorbeelden van uitnodigingen die zijn gebruikt voor een 21 diner. 

Wie nodig je uit?

Het is soms best wel moeilijk om te bepalen wie je precies gaat uitnodigen voor jouw 21 diner. Vaak heb je meerdere vriendengroepen waar je uit moet kiezen. Je wilt eigenlijk niemand buiten sluiten en nodigt het liefst iedereen uit. Toch kan dit vaak niet omdat de ruimte te klein is of omdat je het feest niet te groot wilt laten worden.

Niet meer dan 20 genodigden

Uit ervaring weten we dat de meeste mensen die een 21 diner vieren niet meer dan 20 personen uitnodigen. Zo kun je de kosten enigszins nog beperken en blijft het leuk voor iedereen. Je moet namelijk ook nog koken voor iedereen. Maar wíe ga je uitnodigen?

 • Je vrienden van de basisschool die je misschien wel het langste kent?
 • Degenen van je studentenvereniging die je op dit moment het meest ziet?
 • Vrienden die je op reis of op je sportclub hebt ontmoet?

Om te bepalen wie jij precies uit wilt gaan nodigen raden we je aan om een lijstje te maken met de personen die jij het allerliefste ziet op jouw 21e verjaardag. Daarna kun je kijken of al deze mensen in de ruimte passen wat jij je diner wilt gaan houden. Is dit het geval? Top, let’s go!

Auw: schrappen

Mocht je helaas niet zo veel ruimte hebben dan raden we je aan om te kijken wie van de personen op de lijst op dit moment het meest belangrijk voor je zijn. Deze mensen nodig je uit! Het kan helpen om je gastenlijst nog even te bespreken met je beste vrienden of je ouders. Zij kunnen je vast ook van goede raad voorzien! 

Hoe lang van tevoren verstuur je de uitnodiging?

Een 21 diner kan best veel tijd kosten. Er moeten namelijk veel dingen voorbereid worden omdat het in veel gevallen een grote bedoening is. Vaak wordt er onderschat hoeveel tijd er in een diner gaat zitten. Ga maar na. Je moet:

 • Thema bedenken
 • Gastenlijst opstellen
 • Een menu bepalen
 • servies regelen voor de dinertafel
 • uitnodiging en menukaart invullen en ontwerpen

En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Voor versturen uitnodiging beschikbaarheid gasten checken

We raden je aan om te beginnen met het versturen van een uitnodiging zodat iedereen weet wanneer en waar jouw diner gegeven wordt. Je kunt van tevoren via Whatsapp eerst even kijken op welke data voor de meeste mensen goed uitkomst. Hierna is het tijd om de uitnodiging te versturen. We raden aan dit ongeveer één maand van tevoren te doen zodat iedereen dit bijtijds in zijn of haar agenda kan zetten en niemand af hoeft te zeggen. Wanneer je de uitnodiging later verstuurt heb je kans dat iemand al iets anders gepland heeft.

Ontwerp en tekst 21 diner uitnodiging

Wat wordt de tekst die je op je uitnodiging zet? Kortom, wat moeten jouw gasten weten waardoor ze naar het feestje komen en er heel veel zin in hebben? Een uitnodiging moet er aantrekkelijk uit zien en de tekst moet actief geschreven worden zodat iedereen zonder twijfel naar jouw diner komt! Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van 21 diner uitnodigingen.


Checklist 21 diner uitnodiging:

 1. Aankondiging uitnodiging
 2. Thema
 3. Adres
 4. Datum
 5. Begintijd
 6. Eventueel: cadeautip, leuk feitje 

Voorbeelden

Uitnodiging 21 diner voorbeeld 1
Uitnodiging 21 diner voorbeeld 2
Uitnodiging 21 diner voorbeeld 3