Lijste van genodigden opstellen

Verstuur je 21 diner uitnodiging

Heb je besloten om flink uit te pakken voor een 21 diner? Dan is het belangrijk dat iedereen tijdig op de hoogte is van je plannen. Je wilt uiteraard wel dat je beste vriend of vriendin bij het feestje kan zijn! Daarnaast weten mensen met een goede uitnodiging direct wat de tijd, plaats en thema is van het feest. Een eventuele dresscode moet je ook op je uitnodiging vermelden.

Wie nodig je uit?

Je zult wellicht wat moeilijke keuzes moeten maken wie je wilt uitnodigen voor je 21 diner. Probeer te vermijden dat je teveel mensen uitnodigt, dat is niet praktisch voor zowel de catering als ruimte voor mensen om te socializen. Je bent vaak gelimiteerd aan de ruimte of het budget voor je 21 diner. Maar wat is de standaard?

Niet meer dan 20 genodigden

In de praktijk zien wij dat mensen niet boven de 20 gasten uitnodigen. Uiteraard ligt dit aan je persoonlijke situatie, maar het is volkomen normaal als je liever niet 30 man wilt uitnodigen, zowel voor de kosten als de ruimte. Maar wie moet je dan uitnodigen?

  • Vrienden van de basisschool die je al jaren kent?
  • Vrienden van je sportclub of die je op reis hebt ontmoet?
  • Medestudenten waar je elke week mee uitgaat?

Stel voor jezelf een lijstje samen op basis van prioriteit. Wil je je vrienden waar je al sinds de basisschool mee bevriend bent sowieso op je feestje hebben? Zet deze dan bovenaan. Wanneer je moeilijke keuzes moet maken, weet je dat je beste vrienden in ieder geval goed zitten!

Wanneer verstuur ik de uitnodiging voor mijn 21 diner?

Het organiseren van een top 21 diner kost veel tijd. Je moet namelijk een groot aantal zaken voorbereiden. Hieronder vind je in het kort de checklist die je langs moet gaan voordat je daadwerkelijk uitnodigingen kunt versturen:

Uiteraard komt er nog een heel stuk meer bij kijken, maar dit zijn de belangrijkste aandachtspunten.

Check de beschikbaarheid van je gasten

Voor het versturen van je 21 diner uitnodiging, is het belangrijk om zoveel mogelijk te coördineren met de mensen op je lijst. Zo kun je kijken wanneer je beste vrienden tijd hebben en beslis op deze manier wat de beste datum is. Probeer minstens een maand van tevoren te kijken welke datum goed werkt.

Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een handige tool als Datumprikker om het makkelijkst te coördineren met iedereen.

Ontwerp en tekst voor je 21 diner uitnodiging

Voor het ontwerp van je uitnodiging kun je het beste je eigen thema aanhouden. Voor een “classy” 21 diner feestje is het bijvoorbeeld leuk om ook je uitnodiging chique te maken. Zorg dat je alle benodigde informatie goed zichtbaar op je uitnodiging hebt. Hiervoor moet je dus rekening houden met de kleur van de tekst tegenover de achtergrond.

Checklist 21 diner uitnodiging

Zorg dat minstens al onderstaande informatie in je uitnodiging terugkomt:

  • Aankondiging
  • Thema
  • Adres
  • Datum
  • Tijd van aanvang
  • Cadeautip, leuk feitje of een passende slogan van je feestje

Inspiratie nodig voor het ontwerp van je kaart? Bekijk hier een aantal toffe ontwerpen voor je 21 diner uitnodiging!

Voorbeelden

Uitnodiging 21 diner voorbeeld 1 Uitnodiging 21 diner voorbeeld 2 Uitnodiging 21 diner voorbeeld 4 Uitnodiging 21 diner voorbeeld 3

 

Inhoudsopgave