Kies het perfecte cadeau voor jouw 21 diner

Je bent uitgenodigd voor een 21 diner. Veel zin in. Outfit uitgezocht. Er rest nog maar één ding: een cadeau! Want wat ga je kopen van je schamele centjes? Je wilt natuurlijk het liefst iets origineels en verrassends geven. Iets waar iemand écht blij mee is. We sommen de leukste 21 diner cadeaus op voor zowel mannen als vrouwen. En vergeet niet een leuke verpakking en een mooi kaartje te kopen (het blijft natuurlijk een speciaal moment).  

Hoe verbluf jij al je vrienden met een cadeau?

Tijdens het diner wil jij natuurlijk dé persoon zijn met het tofste cadeau waar iedereens mond van open blijft staan. Maar hoe kom je daaraan?

1. maak het persoonlijk

Laten we beginnen met de eerste tip: een persoonlijk cadeau scoort altijd! Geef bijvoorbeeld een waardebon” target=”_blank” rel=”noreferrer noopener”>waardebon voor een uitje die jullie samen kunnen doen. Zoals een bierproeverij of dagje sauna. Of een menu waar de jarige uit kan kiezen.

2. Weet wat hij/zij wenst

Een andere tip is om navraag te doen bij de ouders, broers, zussen of partner. Wat zou de organisator van het 21 diner graag willen hebben? Zo weet je altijd dat je een cadeau koopt waar je zeker van weet dat het goed bevalt.

3. Zorg voor een spectaculair cadeau

Wil je echt indruk maken? Zorg dan dat je iets origineels koopt! Een origineel cadeau is net even anders dan de cadeaus die je op normale studentenfeestjes ziet. Voor een 21e verjaardag wordt vaak meer geld besteed aan cadeaus omdat het een speciale leeftijd is. Jaarclubs of vriendengroepen gaan daarom al vroeg op zoek naar een origineel presentje. Bijvoorbeeld een gegraveerde ketting of horloge of een waardebon voor een spectaculair uitje zoals bungeejumpen. Helemaal leuk als je het laat aansluiten bij het thema van het 21 diner.


Tegeltjeswijsheid

Waarom ben jij ook alweer zo gek op de jarige? Waarom is hij of zij bijzonder voor jou?


Bescherming

Een lekker leven is niet zonder gevaren. Daarom bescherm je je daar goed tegen. Ook als je 21 bent.


Maak een filmpje of toneelstuk

Indruk maken op de jarige? Tijdens 21 diners is het gebruikelijk dat de gasten iets speciaals doen voor de jarige. Bijvoorbeeld een gave speech. Maar er wordt regelmatig een toneelstukje voorbereid of een filmpje gemaakt. In een filmpje kun je bijvoorbeeld op een komische wijze aankondigen wat het cadeau gaat zijn. Maak een filmpje van het proces van het kopen. Of van waarom dit cadeau nou zo perfect bij de jarige past. Geef je bijvoorbeeld iets wat past bij een persoonlijk verhaal. Naast een filmpje kan je met jouw vriendenclub of jaarclub ook een toneelstuk opvoeren. Het cadeau dat jullie geven kan je dan weer verwerken in het stuk. 

Cadeau verwerken in speech

Het is gebruikelijk dat je als vriend of vriendengroep op het 21 diner een speech geeft voor de persoon die z’n 21e verjaardag viert. We horen van veel studenten dat zij het cadeau dat geven verwerken in de speech. Is er bijvoorbeeld iets gebeurd in jullie leven waardoor je een juist dit geeft? Dan is het leuk om het cadeau tijdens de speech te geven en tijdens de speech nog even toe te lichten waarom jullie hiervoor gekozen hebben.