Lijste van genodigden opstellen

Menu 21 diner

Het menu voor je 21 diner is het centrale punt van de avond. Het feest draait namelijk om heerlijk eten en drinken met je favoriete mensen. Niet iedereen is even creatief wanneer het gaat om een diner voorbereiden. Hopelijk heb je mensen die je daarbij kunnen helpen, maar het is fijn om zelf ook wat inspiratie op te doen. Geen zorgen! Op deze pagina vind je een aantal top ideeën voor je 21 diner! Daarnaast hebben wij ook een speciale Instagram pagina waar je toegang tot kunt krijgen voor extra inspiratie!

Het samenstellen van je 21 diner menu

Het perfecte 21 diner menu is niet zomaar gevonden. Vooral als je deze wilt combineren met een thema. Stel jezelf echter altijd de volgende vragen:

1. Hoeveel voorbereidingstijd heb je nodig?

Een diner voor tegen de 20 personen is enorm veel werk. Dat zul je dus van tevoren goed moeten inplannen. Vooral als je het grootste deel vers wilt voorbereiden. In veel gevallen heb je de hulp van je ouders en/of broers en zussen om je hierbij te helpen. Je kunt uiteraard ook iemand inhuren als je helemaal wilt uitpakken!

Wat je ook doet, schat in hoeveel tijd er benodigd is om je menu samen te stellen, als de tijd die je nodig hebt om het voor te bereiden.

2. Hoeveel gasten komen er?

Alhoewel je bij de meeste 21 diners kunt rekenen op rond de 20 mensen, verschilt dit sterk per persoon. Ga bij jezelf na precies hoeveel mensen er komen. Als je grote eters hebt, zul je hier wellicht ook rekening mee willen houden. Bedenk ook dat je ouders en broers/zussen ook een hapje mee zouden willen eten.

3. Hoeveel gangen?

Een 21 diner menu bestaat uiteraard niet uit een enkel gerecht. Je neemt je gasten mee voor een heuse culinaire beleving! Niet iedereen heeft echter tijd om een 6-gangen diner voor te bereiden. Een 21 diner menu met enkel een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert is al helemaal prima.

Met wat hulp van je familie is een 6-gangen diner echter de leukste optie. Zo is er genoeg variatie en hoeven de gerechtjes niet groot te zijn. Zorg er ook voor dat je gasten genoeg pauzes krijgen tussen de gerechtjes door. Denk hierbij aan een spelletje of een kans om foto’s te maken.

Geen tijd?

Niet iedereen heeft tijd of zin om een heel 6-gangen diner voor te bereiden en hiervoor naar de supermarkt te gaan. Dan is het slim (en totaal begrijpelijk) om het eten (deels) te laten bezorgen. Hieronder vind je een paar aanbevelingen als je delen van je 21 diner menu wilt laten bezorgen zodat je je kunt richten op de voorbereiding.

Voor het voor- en hoofdgerecht

Geen zin om naar de supermarkt te gaan om alles uit te kiezen? Bestel dan net zo makkelijk online bij de Jumbo, uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland!

Drank

Voor drank raden wij je aan om deze te bestellen. Zo hoef je niet met flessen rond te sjouwen en worden deze bezorgd aan huis. Dranken bestel je makkelijk bij bijvoorbeeld bij Gall&Gall of Drankdozijn.

Dessert en lekkernijen

Voor het dessert en lekkernijen hoef je zelf niet urenlang in de keuken te staan. Deze bestel je bij Gefelicitaart! Hier vind je een tal van taarten en lekkernijen. Daarnaast kun je zelf beslissen over de smaak, grootte en verpakking!

Ook bij Jumbo kun je kiezen uit een tal van lekker gebak en taartjes. Deze bestel je gemakkelijk online; scheelt je weer een trip naar de supermarkt!

Inspiratie voor op je 21 diner menu

Niet iedereen is een chef-kok die alles tot in de puntjes uit zijn hoofd kan voorbereiden. Dan is wat inspiratie uiteraard welkom. Hieronder vind je een aantal superlekkere gerechtjes die je kunt voorbereiden voor je 21 diner.

Populaire gerechten voor op het menu

Ben jij van nature geen chef-kok maar vind je het wel leuk om je eigen diner te koken? De volgende gerechten kosten niet te veel tijd om te bereiden maar zijn wel heel lekker. We concentreren ons eerst op het hoofdgerecht. Dat is immers het belangrijkste onderdeel van het menu. Zodra je dat hebt gekozen, kies je het voorgerecht, tussengerecht en dessert.

Hoofgerecht: vlees

Varkenshaas met salsa verde en courgettegratins

Lamsbout met rozemarijn en gratin

Lamsstoof met verse kruiden

Hazenrugfilet met parmaham en rucolastamppot

Hertenbiefstuk met rodekool-citrussalade

Gevulde varkenshaas met tapenade en brie

Nog meer vleesgerechten.

Hoofgerecht: vegetarisch

Mediterrane courgette met abrikozen en tomaatjes

Franse kaasfondue

Paddenstoelenrisotto

Nog meer vegetarische gerechten.

Voorgerecht

Tussengerecht

Dessert

Inhoudsopgave