Het menu voor jouw 21 diner

menu 21 diner

Het succes van jouw 21 diner staat of valt met een goed menu. Lekker eten en drinken met de meest favoriete mensen om je heen. Maar vrees niet: wij gaan je helpen! Om je wat wijzer te maken hebben we verschillende menu’s en populaire gerechten voor het 21 diner bij elkaar gesprokkeld.

Menu samenstellen

Om tot het perfecte menu te komen, ga je er echt even voor zitten. Geef antwoord op de volgende drie vragen:

1. Hoeveel voorbereidingstijd heb je?

Het diner heeft flink wat voorbereiding nodig. In de meeste gevallen zijn de ouders van de jarige bereid om te koken en uit te serveren. Heb je broertjes of zusjes? Dan kun je hen natuurlijk ook vragen om te helpen. Als je het helemaal bond gaat maken, kun je ook iemand inhuren. Dit kan natuurlijk wel weer prijzig zijn. Maar misschien willen het ze je wel als cadeau geven?

Hoe je het ook doet: begin op tijd met het samenstellen van het menu. Door vroeg te beginnen voorkom je stress en weet je ook zeker dat alles tot in de puntjes geregeld wordt.

2. Hoeveel gasten komen er?

Hoeveel mensen heb je een uitnodiging gestuurd? Jouw gasten eten mee, maar vergeet niet dat je ouders en wellicht broers of zussen ook aanschuiven.

3. Hoeveel gangen ga je serveren?

Nadat je bepaald hebt hoeveel mensen er bij jouw 21 diner aanschuiven, is het tijd om het menu samen te stellen. Hoeveel gangen je gaat maken hangt mede af van de tijd die je hebt. Heb je veel helpende handen? Ben je ruim op tijd om alles voor te bereiden? Dan is het natuurlijk leuk om meerdere gangen te doen.

Doe bijvoorbeeld zes gangen. Houd er dan wel rekening mee dat je niet alles achter elkaar opeet. Er worden foto’s gemaakt. Er zal een speech gegeven worden. Je gaat een cadeau uitpakken. Ter inspiratie beschrijven we hieronder een aantal populaire 21 diner-gerechten die je op het menu zou kunnen zetten.  

Lekker alles laten bezorgen?

Je kunt natuurlijk alles gewoon lekker makkelijk laten bezorgen. Dan koop je precies wat je nodig hebt en hoef je niet te gaan sjouwen met tassen en dozen. We hebben een paar websites voor je geselecteerd waar je hele lekkere, gave en betaalbare producten kunt bestellen:

Het diner zelf

  • Je kunt ervoor kiezen om alles te laten verzorgen door professionals. Als je daarin geïnteresseerd bent, dan is er één partij die er met kop en schouders bovenuit steekt: hapjesaanhuis.nl. Niet belachelijk duur; maar wel belachelijk goede service.
  • Wil je alles zelf doen, maar de boodschappen laten bezorgen? Ga dan naar de Jumbo, want die is uitgeroepen tot de beste online supermarkt van Nederland.

Drank

  • Je gaat toch zeker niet met wijnflessen lopen zeulen? Bestel je wijn gewoon op dewijnsite.nl. Je hebt daar alle mogelijke wijnen, voor iedere gelegenheid en altijd voor een hele goede prijs. Sterker nog, je moet je best doen om dezelfde fles elders goedkoper te krijgen!
  • Ook bij de hapjesaanhuis.nl kun je terecht voor al je drank. Ze leveren daar hele gave drankarrangementen!
  • En natuurlijk gewoon bij de Jumbo, zowel de niet-alcoholische drank als die met alcohol.

En natuurlijk: het dessert!

  • Het dessert bestel je op gefelicitaart.nl, daar bestel je de meest idiote taarten. Zeg maar welke tekst of afbeelding je wil. En oh ja, je kunt ook je smaak, grootte en verpakking kiezen!
  • Hetzelfde kan bij de concurrent: besteltaart.nl. Ook heel lekker en met een fantastische service.
  • Ben je toch al bij d eJumbo aan het bestellen, dan kun je ervoor kiezen het dessert ook door hen te laten bezorgen. Daar kun je kiezen uit meer dan 400 desserts.

Populaire gerechten voor op het menu

Ben jij van nature geen chef-kok maar vind je het wel leuk om je eigen diner te koken? De volgende gerechten kosten niet te veel tijd om te bereiden maar zijn wel heel lekker. We concentreren ons eerst op het hoofdgerecht. Dat is immers het belangrijkste onderdeel van het menu. Zodra je dat hebt gekozen, kies je het voorgerecht, tussengerecht en dessert.


Hoofdgerecht: vlees


Nog meer vleesgerechten.

Hoofdgerecht: vegetarisch

Nog meer vegetarische gerechten.