Verras de jarige met een 21 diner boek

De 21ste verjaardag is voor veel mensen een speciale gebeurtenis. Je wordt “echt” volwassen en geeft een groot 21 diner. Daar horen uiteraard ook speciale cadeaus van de gasten bij! Een leuk thema voor het 21 diner feest brengt een goede sfeer en veel gezelligheid, maar de gasten kunnen het nóg leuker maken voor de jarige. Een 21 diner boek verzamelt leuke anekdotes en foto’s van vrienden en familie speciaal voor de jarige.

Wat is een 21 diner boek?

Een 21 diner boek is een boekwerk die je samen met vrienden en familie van de jarige samenstelt. Hierin zet je allerlei anekdotes en foto’s van memorabele gebeurtenissen in. Een 21 diner boek is bedoeld om je vriendschap met de jarige te illustreren en terug te blikken op alle mooie dingen die jullie met elkaar gedaan hebben.

Het is het perfecte persoonlijke 21 diner cadeau om te geven. Het kost wat extra moeite doordat je zult moeten coördineren met andere mensen voor een compleet 21 diner boek.

Plan de layout van het 21 diner boek

Alleen anekdotes en foto’s verhalen en het willekeurig in een boek verwerken is uiteraard niet de bedoeling. Je zult een logische indeling moeten maken. Brainstorm met je vriendengroep wat je in het boek wil gaan zetten. Vervolgens kijk je naar een logische tijdlijn, welke categorieën je wilt gebruiken en wie wat gaat schrijven.

Houd het 21 diner boek leesbaar

Start het boek uiteraard met een inhoudsopgave en inleiding, net zoals een normaal boek. In de inleiding vertel je waarom jullie het boek gemaakt hebben en bedank je ze eventueel voor de 21 diner uitnodiging. Vermeld een paar leuke anekdotes en wat de jarige van het boek kan verwachten.

In de inhoudsopgave verdeel je de verschillende categorieën en/of tijdlijnen waarin je het boek hebt verdeeld. Uiteraard is het leuk om het boek te verrijken met kleurtjes en versieringen!

Leukste pagina’s voor je 21 diner boek

Moeite met het verzinnen van passende pagina’s? Gelukkig hebben wij wat inspiratie voor je op een rijtje gezet. Probeer een persoonlijke twist te geven aan deze ideeën, zodat het boek het perfecte persoonlijke cadeau wordt.

ABC’tje

Met een ABC’tje ga je heel het alfabet langs en kies je een woord per letter dat een passende eigenschap, grapje, moment of feitje over de jarige is. Hier kun je dus zo creatief of gênant mee zijn. Hieronder een voorbeeldje:

A = Antropologie
B = Bi
C = Cupmaat
D = Dol op eten
E = Enorm lief
F = Fanatiek
G = Gulle gever
H = Habbohotel
I = Ingewikkelde liefde
J = Jarige job
K = Keta
L = Lompe koe
M = Mega knap
N = Nooit op tijd
O = Olifantenreet
P = Poar neem’n
Q = Quizmaster
R = Rolmops
S = Speciaal
T = Top vriendin
U = Uitermate gezellig
V = Vrolijke frans
X = Xtc
Y = Yoga
Z = Zoenen

Flikflooi-pagina

Met een flikflooi pagina zet je de vuile was buiten. Hierin beschrijf je alle exen, zoenpartners en one night stands die je vriend of vriendin in hun leven heeft gehad. Bonuspunten als je hier leuke foto’s voor hebt, maar een gênante of grappige beschrijving is meer dan genoeg! Wie had de mooiste billen, kon het lekkerst zoenen of was de grootste fout? Zet het er allemaal in, maar houdt het uiteraard luchtig!

Lekker gênant

Wijd een hele sectie van het 21 diner boek toe aan de gênantste gebeurtenissen die jullie hebben meegemaakt. Beschrijf hier de awkward dates, slechte stapavonden of mislukte speeches en presentaties tijdens je studie. Probeer alleen de gênantste gebeurtenissen te beschrijven, anders wordt deze sectie uiteraard veel te lang.

De toekomst

Een 21 diner boek is niet alleen bedoeld om de jarige voor schut te zetten (maar wel voor het grootste deel!). Je wenst de jarige job ook veel geluk toe de komende jaren. Als je 21 bent, heb je nog een heel leven voor je. Waar kijkt de jarige al voor langere tijd naar uit? Wens hem of haar een nieuwe relatie, nieuwe baan, wereldreis of juist een studie die wél leuk is toe. In deze sectie van het boek wenst iedereen de jarige het beste toe.

Houd het persoonlijk

Niks is ontroerender dan een 21 diner boek bomvol persoonlijke verhalen van beste vrienden en vriendinnen. Vul per persoon een aantal pagina’s met je eigen persoonlijke verhalen. Hier moeten dan ook waar mogelijk foto’s bij worden gevoegd ter illustratie. Hieronder een aantal tips voor onderwerpen:

 • Eerste ontmoeting
 • Momenten tijdens het uitgaan
 • Verhalen in de klas
 • Eerste zoen
 • Leukste festival
 • Gekste moment samen
 • Sportmomenten
 • Vriendenclub
 • Studenten- of studievereniging
 • Vreetmomenten
 • Vakantie’s
 • Je (minst) favoriete leraar
 • De dikke buurvrouw
 • Huisgenoot praat
 • Samen Netflix kijken
 • Zuipmomenten

De jaren op een rijtje

Iemand die 21 jaar wordt, heeft al flink wat meegemaakt. Om dit te illustreren, kun je per jaar een leuke of belangrijke gebeurtenis uitlichten. Wellicht dat je voor de vroegste jaren hulp van de ouders van de jarige moet inschakelen. Vermeld bijvoorbeeld wat zijn of haar eerste woorden waren, de eerste dag op de peuterspeelzaal en het jaar dat hij of zij de eerste relatie kreeg. Met behulp van vrienden en familie kun je vast en zeker de hele tijdlijn volmaken.

Kosten van een 21 diner boek

Uiteraard valt dit zo duur of zo goedkoop uit als je zelf wilt, maar wij zetten de gemiddelde kosten uit onze ervaring van het maken van een 21 diner boek hieronder voor je op een rijtje.

Onderdeel Kosten
Foto’s printen (circa. 80 stuks voor een boek) 12,- (0,15 cent per stuk)
21 Diner Boek 20,-
Lijm 2,-
Versiering 5,-
Vulpen 2,00,-
Totaal 40,00,- 

Inhoudsopgave