21 Diner boek: een super leuk cadeau!

boek 21 diner

Het perfecte cadeau voor op een 21 diner: Het 21 diner boek. Gaat jouw vriend of vriendin binnenkort een 21 diner geven en zijn jullie als vriendengroep uitgenodigd? Dan is het gebruikelijk dat je ook een mooi cadeau meeneemt. Een 21 diner boek is een mooi gebaar naar wat de vriendschap tussen jullie betekent.

Vriendschap

Het boek bestaat uit allerlei pagina’s die jullie vriendschap beschrijven. Daarnaast staan er vaak grappige weetjes en verhalen in. Foto’s mogen ook absoluut niet ontbreken. Hieronder beschrijven we een aantal pagina’s voor in het boek. Natuurlijk hoeven jullie je hier niet aan te houden en is het des te leuker dat je een eigen draai aan het boek geeft. Binnenkort kun je onderaan deze pagina een online voorbeeld van een 21 diner boek vinden. 

Boek ontwerpen

Naast dat je in het boek allerlei verhalen en gebeurtenissen beschrijft is het ook belangrijk dat aandacht besteedt aan de vormgeving. Begin met een brainstorm samen met jouw vriendengroep over wat je allemaal in het boek wilt gaan zetten. Hierna verdeel je de onderwerpen en stel je als het ware een menu op. Vervolgens schrijft ieder zijn deel.

Zorg voor een leesbaar boek

Om het boek leesbaar te houden is een inleiding en inhoudsopgave handig. In de inleiding schrijf je waarom je het boek wilt geven. Het is als het ware een uitnodiging op er eens lekker voor te gaan zitten. Een paar leuke anekdotes en wat je in het boek kan verwachten. In de inhoudsopgave zet je een overzicht van de verschillende pagina’s. Om het aantrekkelijk te maken is het leuk om met kleur te werken en foto’s. Print daarom vroeg van tevoren zelf of bij de Hema of Kruidvat de foto’s. De rest versier je bijvoorbeeld met een speciale vulpen of gekleurd papier.

Populaire pagina’s voor in het boek

Okee: daar komt-ie dan. Hieronder geven we een aantal voorbeelden van elementen die je in het boek kunt verwerken.

ABC’tje

Een abc’tje is de lijst van het alfabet (A t/m Z) met achter elke letter een eigenschap, grapje, moment of feitje van jarige. Stel we nemen Eline, 22 jaar, studente Antropologie als voorbeeld dan kan een ABC er zo uit zien:

A = Antropologie
B = Bi
C = Cupmaat
D = Dol op eten
E = Enorm lief
F = Fanatiek
G = Gulle gever
H = Habbohotel
I = Ingewikkelde liefde
J = Jarige jop
K = Keta
L = Lompe koe
M = Mega knap
N = Nooit op tijd
O = Olifantenreet
P = Poar neem’n
Q = Quizmaster
R = Rolmops
S = Speciaal
T = Top vriendin
U = Uitermate gezellig
V = Vrolijke frans
X = Xtc
Y = Yoga
Z = Zaad

Flikflooi-pagina

In het boek mag de pagina flikflooien zeker niet ontbreken. Op deze pagina beschrijf je alle exen, zoenpartners en one night stands die de jarigen in zijn of haar leven heeft gehad. De gekste foto’s en verhalen moeten gevuld worden op deze pagina. Wie was de eerste scharrel, had de mooiste billen, of kon het lekkerst zoenen? Deze personen moeten terug te vinden zijn in het 21 diner boek. 

Whut genânt?!

Op de gênantste pagina in het boek moeten natuurlijk foto’s en verhalen van gekke acties met de meest debiele selfies. Vertel bijvoorbeeld over awkward dates, geniale stapavonden of een totaal mislukte speech. Bij deze pagina moet iedereen versteld staan en met volle interesse de pagina’s lezen. 

Wensput

Wanneer je 21 wordt heb je eigenlijk nog een heel leven voor je. Een leven waarin er nog van alles mogelijk is en veel te beleven valt. Wat gun jij de jarige de komende jaren toe. Misschien wel een wereldreis, een relatie, een nieuwe baan, een studie die wel leuk is of een nieuwe huis of kamer? Op deze pagina’s vertellen alle personen uit de vriendengroep wat de toekomstwensen zijn voor de jarige. Wees wel een beetje lief hé? 


Boek vol persoonlijke verhalen

Niks mooier dan je 21 diner boek openen en dan persoonlijke verhalen te lezen van je beste vrienden en vriendinnen. Gaan jullie als vriendengroep een 21 diner boek geven? Vul dan per persoon een aantal pagina’s met persoonlijke verhalen. Om het nog aantrekkelijker te maken voor de lezer is het leuk om foto’s van deze momenten aan het verhaal toe te voegen. Hieronder vind je een lijst met onderwerpen waar je wellicht over kan schrijven.

 • Eerste ontmoeting
 • Momenten tijdens het sporten
 • Verhalen in de klas
 • Eerste zoen
 • Leukste festival
 • Gekste moment samen
 • Relatie(breuk)
 • Vriendenclub
 • Studenten- of studievereniging
 • Vreetmomenten
 • Vakantie’s
 • Je (minder) favoriete leraar
 • De dikke buurvrouw
 • Huisgenoot praat
 • Samen Netflix kijken
 • Zuipmomenten

Jaaroverzicht 0 tot 21

In 21 jaar kan je veel meemaken. Je wordt geboren, groeit op en wordt steeds ouder tot je eindelijk volwassen bent en de 21 aan mag tikken. Besteed een aantal pagina’s in het boek aan een tijdlijn waarbij je een verhaaltje of foto aan ieder jaar koppelt. Zo kun je schrijven over hoe de bevalling is gegaan (even uitvragen bij de vader of moeder), het eerste woordje wat gezegd werd of de eerste keer regelen in de stad beschrijven. Genoeg te vertellen in al die jaren dus leef je uit! 

Kekke mensenclub

Ik heb een clubje opgericht…. Op de kekke mensen pagina zet je de mensen in het zonnetje die iets speciaals betekenen voor de jarige. Bijvoorbeeld de ouders van de jarige, de docent die drie miljoen keer uh zegt in de les of de knappe buurjongen. Schrijf een leuke anekdote of verhaal over deze persoon en vergeet er natuurlijk geen gênante foto aan toe te voegen. 

Kosten

Je bent nu hopelijk geïnspireerd om er een mooi boek van te maken. Het is dan ook goed om te weten wat een 21 diner boek ongeveer kost om te maken. De kosten hieronder zijn een indicatie en kunnen natuurlijk verschillen omdat ieder boek anders is.

OnderdeelKosten
Foto’s printen (circa. 80 stuks voor een boek)12,- (0,15 cent per stuk)
21 Diner Boek20,-
Lijm2,-
Versiering5,-
Vulpen2,00,-
Totaal40,00,-